individuele schrijfcoaching

Veel mensen hebben problemen met het schrijven van een goede tekst. Wat is eigenlijk een goede brief? Hoe formuleer je tegenwoordig? Hoe voorkom je gemeentehuis-taal?

Individuele schrijfcoaching is bedoeld voor mensen die persoonlijke begeleiding wensen als het gaat om het schrijven van brieven of het formuleren van notities en verslagen. Samen met u bepalen we uw opleidingswensen. Hierop baseren wij de onderwerpen die wij samen met u gaan behandelen. In een of meer dagdelen coacht de trainer u tijdens individuele leersessies naar de door u gestelde doelstellingen.

Vorm

Individueel maatwerk

Doelgroep

Iedereen die regelmatig zelfstandig zakelijk brieven en notities moet schrijven en die professionalisering wenst op het gebied van bijvoorbeeld:

  • spelling en grammatica;
  • zinsopbouw en woordkeuze;
  • opbouw van teksten;
  • schrijven voor de juiste doelgroep.

Doel

Het doel van de coaching zal per persoon verschillen. Tijdens een intakegesprek stelt u samen met de trainer uw persoonlijke leerdoelen op. Resultaten:

  • u hebt minder moeite met het schrijven van teksten;
  • u maakt minder fouten;
  • de kwaliteit van uw teksten is verbeterd.

Werkwijze

Tijdens een individueel intakegesprek formuleert u met de trainer uw persoonlijke leerdoelen. De trainer beoordeelt samen met u enkele van uw recent geschreven teksten. Aan de hand van uw leerdoelen en de beoordeling van uw teksten adviseert de trainer de onderwerpen voor de ‘Individuele schrijfcoaching’.

Tevens spreekt u het aantal coachings-sessies af. Het is mogelijk af te wisselen in werkvormen. Soms is een één-op-één coachings-sessie nodig. Ook bestudeert u zo nodig studiemateriaal en voert u schrijfopdrachten uit. Tussen de contactmomenten stuurt u (al dan niet per e-mail) materiaal op. De trainer analyseert dit en geeft feedback.

Duur

De coach adviseert na het intakegesprek over de duur en inhoud van het individuele coachingstraject. Meestal bedraagt de doorlooptijd vier weken met daarin twee of drie bijeenkomsten

Materiaal

gerichte hand-outs

Deelnemers

individueel

Prijs

maatwerk. Op basis van een individueel intakegesprek wordt een plan van aanpak opgesteld. Dit plan van aanpak vormt de basis voor de offerte.

voor meer informatie over deze training, een intakegesprek of een vrijblijvende offerte.

Bekijk ook deze trainingen: