Persoonlijke effectiviteit

Herkent u zich in deze situaties? U wacht op een parkeerplaats en net als er één vrij komt, kruipt er een andere auto voor. Of: u hebt het razend druk. U moet een deadline halen en steeds komen collega’s en uw baas vragen of u iets voor hen kunt doen?

De training Persoonlijke effectiviteit is bedoeld voor iedereen die dit soort situaties lastig vindt of die in aanwezigheid van anderen wat minder aan bod komt. U voelt zich bijvoorbeeld in aanwezigheid van uw collega’s schuw of bij uw baas onzeker en onderdanig. Er zijn situaties waarin u zich gespannen, geirriteerd of verlegen kunt voelen. Deze training geeft u meer stevigheid. U krijgt een beter inzicht in uw eigen gedrag en oefent hoe u uw eigen stevigheid kunt behouden, terwijl u in contact met anderen treedt. Hiervan heeft u profijt. En niet alleen op uw werk!

Doelgroep

Iedereen die inzicht wil krijgen in zijn persoonlijk functioneren in een groep en die de effectiviteit daarvan wil vergroten.

Doel

U kunt na afloop van de training:

  • uw persoonlijke kwaliteiten optimaal gebruiken in verschillende situaties;
  • problemen creatief oplossen en op adequate wijze omgaan met conflictsituaties;
  • omgaan met kritiek, feedback geven en ontvangen;
  • assertiviteit als de balans tussen onderdanig en agressief gedrag onderscheiden;
  • eerlijk en duidelijk zijn: zeggen wat u denkt, voelt en wilt;
  • zelfverzekerd en respectvol omgaan met anderen.

Werkwijze

Tijdens de training staat de deelnemer centraal: door de vaak uitdagende oefensi- tuaties - waarin we gebruik maken van professionele trainingsacteurs - leert u uw eigen kwaliteiten gebruiken om uw doelen te bereiken. Met oefening en training van vaardigheden leert u zich effectiever en assertiever gedragen in uiteenlopende situa- ties. De opgedane ervaringen worden met u besproken tijdens evaluatiegesprekken. Hierbij wordt u zich bewust van de (individuele) kwaliteiten die belangrijk blijken te zijn bij taken die door u in de groep verricht moesten worden. De training kenmerkt zich door een veilige en open sfeer. Het verder ontplooien van de opgedane kennis en vaardigheden en het toepassen ervan op het leven van alledag (zowel op het werk als privé), is na de training de nieuwe uitdaging voor de deelnemer.

Duur

De training duurt twee dagen. Afhankelijk van de inhoud en wensen van de opdrachtgever kan hiervan afgeweken worden.

Materiaal

Naslagwerk

Deelnemers

minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers per trainingsgroep

Prijs

Maatwerktraining: prijs op aanvraag. Richtprijs per training € 3.900,00, incl. materiaalkosten, reistijd; excl. voorbereiding, reiskosten trainer en acteur, eventuele parkeerkosten, accommodatiekosten en 21% BTW.

voor meer informatie over deze training, een intakegesprek of een vrijblijvende offerte.

Bekijk ook deze trainingen: