Teamontwikkeling

“Samenwerken is de sleutel tot succes”. 

Met de training Teamontwikkeling bieden wij u en uw team begeleiding op maat. Tijdens deze training leert u zichzelf en uw teamleden beter kennen. Hierbij gaan plezier in het samen werken en investeren in de ontwikkeling van uw team hand in hand! U ervaart hoe mensen verschillende communicatiestijlen hanteren en leert om elkaar open en eerlijk terugkoppeling te geven. Teamwerk is met name effectief wanneer besluitvorming ook door het team gedragen wordt. Maar hoedt u voor “meelopen” met de meute!Met name wanneer u de effectiviteit van uw team wilt vergroten of de onderlinge samenwerking binnen uw afdeling wilt verbeteren, biedt de training Teamontwikkeling u kennis, inzichten en oefening waarmee u zich een voorsprong kunt verschaffen op uw omgeving.

Doelgoep

Managementteams, projectteams en afdelingen.

Doel

U kent na afloop van de training: 

  • de persoonlijke drijfveren en motieven van de teamleden;
  • verschillende teamrollen en leerstijlen van uw teamleden.

U kunt na afloop van de training:

  • omgaan met meningsverschillen en conflictsituaties binnen uw team;
  • onderhandelingen voorbereiden volgens de Harvard-methode;-
  • effectief feedback geven, omgaan met kritiek;
  • teamleden effectief aansturen op hun teamrollen;
  • omgaan met de invloed van uw management of dominante gedrag in de groep op de kwaliteit van uw besluitvorming.

Werkwijze

Wij vinden het belangrijk dat uw investering in de ontwikkeling van uw team vooral ook tot gevolg heeft dat u plezier heeft in het effectiever leren samenwerken. De training bestaat uit een groot aantal individuele en collectieve oefeningen en actuele casuïstiek. De exacte invulling van de training wordt in overleg met u afgestemd op uw specifieke ontwikkeldoelen.

Hiermee ontwikkelt u de input voor discussie en meningsvorming binnen de groep. U ontwikkelt zo een gemeenschappelijk referentiekader.U ontvangt theoretische achtergrondinformatie ter ondersteuning van uw begripsvorming. Op basis van de resultaten en ervaringen tijdens de training ontwikkelt u samenwerkingsafspraken of spreekt u met elkaar intenties uit om de samenwerking na de training verder te verbeteren. Hierdoor krijgt de training ook na afloop van de tweedaagse vervolg.

Outdoortraining Teambuilding

Wij organiseren ook volledig verzorgde, sportieve trainingen Teambuilding onder deskundige begeleiding in de Ardennen. Lees hier hoe zo'n programma eruit kan zien

Duur

De training duurt vijf dagdelen, verspreid over twee aaneengesloten dagen. Afhankelijk van de inhoud en wensen van de opdrachtgever kan hiervan afgeweken worden.

Materiaal

n.v.t.

Deelnemers

afhankelijk van de teamgrootte

Prijs

de prijs is afhankelijk van zowel de inhoud en de werkwijze tijdens de training als van de locatie waar u als opdrachtgever de training wenst uit te voeren. Maatwerktraining: prijs op aanvraag.

voor meer informatie over deze training, een intakegesprek of een vrijblijvende offerte.

Bekijk ook deze trainingen: